Connected Inventionsin laitteet mahdollistavat sisäilmaolosuhteiden valvonnan aiempaa kustannustehokkaammin ja vaivattomammin.

Asikkalan 500 oppilaan koulussa havaittiin sisäilmatutkimuksissa ongelmia, joita Asikkalan kunta lähti ratkomaan yhdessä Polygon Finlandin kanssa. Ratkaisu, jolla mahdollistettiin tilojen turvallinen käyttö samaan aikaan korjaustöiden kanssa, oli mahdollinen hyödyntämällä IoT -sensoreita sisäilman laadun varmistamiseksi. Näin säästyttiin kalliilta väistötilajärjestelyiltä, kun voitiin varmistaa, että tilat joissa sisäilmaolosuhteita ilmeni eivät vaikuta käytössä oleviin tiloihin.

Polygon Finland Oy on Suomen johtava sisäilmaongelmien selvittäjä ja olosuhdehallinnan osaaja. Polygonin sisäilma-asiantuntijat ovat jo vuosia etsineet keinoja kerätä helposti ja vaivattomasti sisäilmadataa, sekä olosuhdevalvonnassa että sisäilmaolosuhteiden selvityksessä. Perinteisillä menetelmillä jatkuva ja reaaliaikainen tiedon kerääminen ei ole ollut käytännössä mahdollista, ja lisäksi ns. loggereiden tiedonkäsittely vaatii monia työvaihteita.

Polygonin ja Connected Inventionsin yhteistyö alkoi, kun Polygon etsi luotettavaa kumppania toimittamaan etäluettavia IoT –sensoreita. Suomessa sisäilmasensorinsa kehittävän Connected Inventionsin etuna laadukkaiden laitteiden lisäksi on, että se tarjoaa myös palvelualustan laitehallintaan ja datan integroimiseen Polygonin liiketoimintasovelluksiin.

IoT -sensorit mahdollistavat sisäilmaolosuhteiden, esim. TVOC-pitoisuuksien ja paine-erojen, pitkäaikaisen seurannan, sekä sen, että data saadaan varmasti talteen ilman turhia työmaalla käyntejä. Olosuhdehallinnassa reaaliaikainen data varmistaa rakennusprosessin optiminoinnin ja esim. oikea-aikaisen kuivattamisen, sekä hälytykset olosuhteiden ei toivottavista muutoksista.

”Tärkeintä asiantuntijoillemme on toimiva yhteistyö. Connected Inventionsin laitteet ja palvelut mahdollistavat meille laadukkaiden palveluiden tuottamisen meidän omille asiakkaillemme. Tästä yhteistyöstä meillä on jo vuosien kokemus.” – Juuso Heinonen, Polygonin IoT -palvelupäällikkö.

Polygon Finland selvittää ja monitoroi rakennuskohteiden olosuhteita ja sisäilmanlaatua jo kymmenissä eri elinkaaren vaiheissa olevissa rakennuksissa Suomessa.